Domů / Doporučujeme / S olivovým olejem v kuchyni je život o poznání veselejší a zdravější

S olivovým olejem v kuchyni je život o poznání veselejší a zdravější

Podporuje trávení, poradí si s vysokým krevním tlakem i cholesterolem. Kromě jiného také výtečně chutná a jeho zapojení se do každodenní přípravy jídel je nejen ve středomořských kulturách samozřejmostí, a to už po celá tisíciletí! Zatímco Kréta nebo španělský jih jsou již v oblasti pěstování oliv světově proslulými destinacemi, popularita Chorvatska je přeci jen menší. A není to škoda, když třeba právě Istrie produkuje známý extra panenský olivový olej Chiavalon?

Grilovaný tuňák, zeleninové saláty nebo porce těstovin?

Je to opravdu bohatý svět, protože možností využití by se našly desítky a stovky. Olivový olej jako takový provází lidstvo už řadu generací a zájem o něj stoupá i v našich zeměpisných šířkách, byť je zde stále tak trochu nováčkem. Kvůli mnoha zdravotním benefitům a výborné chuti si však získává oblibu napříč generacemi. Už jste slyšeli o novince na českém trhu, značce Chiavalon, pocházející z prosluněných plání Istrie? Právě ta totiž nabídne pětici různých variant, s nimiž si můžete zpříjemnit stolování. Pojďme si, proto blíže představit jednu z nich, pro takovou malou inspiraci…

Extra panenský olivový olej Chiavalon aneb intenzivní vůně vhodná pro přípravu ryb nebo houbových polévek – přesně o tom je Chiavalon Organic! Možná trochu netradičně, ale přeci jen – hodí se vám i když budete dělat domácí vanilkovou zmrzlinu nebo čokoládové dortíky. Zeleninový salát, těstoviny, grilovaná zelenina, račte si jen vybrat, Organic nabízí velmi pestrou paletu využití.

Sandi Chiavalon se začal o istrijské olivové panství svého dědečka starat ještě jako náctiletý a je třeba jedním dechem dodat, že se mu podařilo dostat značku do obecného povědomí snad v celé Evropě. Chorvatsko a olivy? Dnes už ano, svědčí o tom i řada prestižních ocenění, mimo jiné i zařazení Chiavalon do prestižního katalogu Flos Olei!

Shlédněte také

Jaký velkoobchod s textilem ušije vašim zaměstnancům oděvy na míru?

Podnikáte v náročném odvětví, které vyžaduje opravdu specifické oblečení? V takovém případě se určitě nespokojíte …