Milujete vafle? Jak často je vlastní jíte? Pokud se pro vás jedná o pokrm, který jíte jen výjimečně, pak to dnes zkusíme změnit. Ukážeme si totiž jak na přípravu zdravých a neskutečně dobrých mandlových vaflí.
Božské vafle
Pokud milujete snídaně na tvz. na sladko, není nic lepšího než vafle! Vafle vás skvěle nasytí, zaženou veškeré chutě a navíc se mohou připravit i tak, abyste kvůli nim nemuseli mít výčitky. Pojďme si tedy ukázat, jak na přípravu těch nejlepších vaflí na světě!
Co budeme potřebovat na dvě porce:
- 1 banán
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžíce (60g) mandlového másla
- 1 vrchovatá lžíce (10g) tapiokového škrobu nebo kokosové mouky
- špetka růžové himalájské soli
- 1/2 lžičky mleté vanilky
- 1/3 lžičky skořice
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 3 kapky mandlového aroma
- 2 lžíce citrónové šťávy
- BIO kokosový tuk na potření vaflovače
- 2 hrsti mražených borůvek (50g) – 1 hrst do vaflí a druhá na posypání
- 2 kostičky (20g) kvalitní hořké čokolády (ideálně nad 85%)
Příprava
Veškeré ingredience krom kokosového tuku, borůvek a čokolády rozmixujeme v mixéru na co nejjemnější těsto. V momentě, kdy směs máme hotovu, přidáme borůvky, které již nemixujeme a připravíme si vaflovač. Pokud nemáme doma vaflovač, nevadí, můžeme si ze směsi udělat lívance. Vaflovač či pánev vytřeme kokosovým tukem a těsto do nich nalijeme. Dejte si pozor, protože těsto má tendenci nabobtnat a vytéct, takže je potřeba dolívat až do krajů. Množství těsta by vám mělo vystačit na tři dávky.
Následně vše usmažíme a upečeme, hotové vafle či lívance pokapeme rozehřátou hořkou čokoládou a máme hotovou snídani, po které by se každý utlouk.