Domů / Jídlo & výživa / Mandlové vafle

Mandlové vafle

Milujete vafle? Jak často je vlastní jíte? Pokud se pro vás jedná o pokrm, který jíte jen výjimečně, pak to dnes zkusíme změnit. Ukážeme si totiž jak na přípravu zdravých a neskutečně dobrých mandlových vaflí.

Božské vafle

Pokud milujete snídaně na tvz. na sladko, není nic lepšího než vafle! Vafle vás skvěle nasytí, zaženou veškeré chutě a navíc se mohou připravit i tak, abyste kvůli nim nemuseli mít výčitky. Pojďme si tedy ukázat, jak na přípravu těch nejlepších vaflí na světě!

Co budeme potřebovat na dvě porce:

  • 1 banán
  • 2 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce (60g) mandlového másla
  • 1 vrchovatá lžíce (10g) tapiokového škrobu nebo kokosové mouky
  • špetka růžové himalájské soli
  • 1/2 lžičky mleté vanilky
  • 1/3 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 3 kapky mandlového aroma
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • BIO kokosový tuk na potření vaflovače
  • 2 hrsti mražených borůvek (50g) – 1 hrst do vaflí a druhá na posypání
  • 2 kostičky (20g) kvalitní hořké čokolády (ideálně nad 85%)

Příprava

Veškeré ingredience krom kokosového tuku, borůvek a čokolády rozmixujeme v mixéru na co nejjemnější těsto. V momentě, kdy směs máme hotovu, přidáme borůvky, které již nemixujeme a připravíme si vaflovač. Pokud nemáme doma vaflovač, nevadí, můžeme si ze směsi udělat lívance. Vaflovač či pánev vytřeme kokosovým tukem a těsto do nich nalijeme. Dejte si pozor, protože těsto má tendenci nabobtnat a vytéct, takže je potřeba dolívat až do krajů. Množství těsta by vám mělo vystačit na tři dávky.

Následně vše usmažíme a upečeme, hotové vafle či lívance pokapeme rozehřátou hořkou čokoládou  a máme hotovou snídani, po které by se každý utlouk.

Shlédněte také

Aztécká semena propůjčující nekonečnou sílu!

Chia semínka jsou současným hitem ve zdravém stravování? Pokud se vyhýbáte tomu po čem všichni …